Sevgi Beyinsel Bir İhtiyaçtır

Ana sayfa » Makaleler » Sevgi Beyinsel Bir İhtiyaçtır

Sevgi Beyinsel Bir İhtiyaçtır

Sevgiyi yaşama biçimi, kadın ve erkek fıtratına göre değişir. Erkek sevgisini cinsellikle birlikte yaşamak isterken, kadın cinsellikten ziyade göz temasına ya da fiziksel temasa öncelik verir.

Erkeğin, cinsellik olmadan eşine sarılarak yatması, onunla göz teması kurması, “seni seviyorum” demesi, iltifat etmesi ve güzelliğini övmesi, kadınlar açısından önemli sevgi gösterme biçimleridir ve eşler arası iletişimde sevginin canlı tutulması için gereklidir. Çünkü insanın fıtratında bulunan sevgi beslenmezse, eşler arasındaki uyum ve iletişim ne kadar sağlıklı olursa olsun, zamanla körelir.

Sevgiyi Canlı Tutma

Eşlerin birbirlerine duydukları sevgiyi canlı tutmaları, beyinsel ihtiyaçları için de gereklidir. Nasıl ki bedenin giyeceklere ihtiyacı varsa, beynin de duyguları düzenleyen alanlarının sevgiye ihtiyacı vardır. Bu alanlar sevgiyle beslendiği için, sevgi olmadığı zaman beyinde bir boşluk hissi oluşur ve kişi sevilmediğini düşünür.

Bu da kişinin yanlış adımlar atmasına, depresif bir ruh haline girmesine ve farklı arayışlara yönelmesine neden olur. Buna, “evlilikte duygusal ihmal” diyoruz. Erkek, eşini sevdiği halde ona sürekli ters davranıyor, bağırıp çağırıyorsa kadında sevilmediği şeklinde bir düşünce gelişir. Kadın sevildiğini bilse bile, kaçınılmaz olarak zamanla güvensizlik duymaya başlar.

Eşlerin birbirlerine duydukları sevgiyi canlı tutmaları, beyinsel ihtiyaçları için de gereklidir. Beynin de duyguları düzenleyen alanlarının sevgiye ihtiyacı vardır.